Categorieën
Voorschriften

Saai (2)

Hoe ver durf je gaan om je saaie leven om te gooien?
Dommel je de laatste tijd al voor het einde van het journaal in?
Verval je in routine en ben je dat zo zoetjesaan beu?

Dan wordt het misschien tijd om in je hoofd te reizen naar spannender oorden. Als je durft tenminste. Want dit macabere verhalenboek van de Russische Ljoedmila Petroesjevskaja houdt je wakker, bezorgt je nachtmerries en verontrust je ook later, overdag.


Voorschrift

Ljoedmila Petroesjevskaja
Er was eens een vrouw die haar buurkind wilde doden
Yolanda Bloemen & Seijo Epema (vert.)
De Geus, 2016
p. 210

Een meisje stond plotseling in de winter aan de kant van een weg op een plaats die ze niet kende, en nog vreemder, ze had de zwarte jas van iemand anders aan. Ze zag dat ze onder de jas een trainingspak droeg. Haar voeten staken in gymschoenen.
Het meisje herinnerde zich totaal niet wie ze was en hoe ze heette.
Ze stond te vernikkelen langs een haar onbekende straatweg in de winter, het liep tegen de avond. Om haar heen was een bos, het werd donker. Het meisje bedacht dat ze ergens naartoe moest, want het was koud en de zwarte jas hield haar absoluut niet warm.
Ze liep over de weg. Ondertussen kwam een vrachtwagen de bocht om. Het meisje stak haar hand op en de vrachtwagen stopte. De chauffeur opende de deur. In de cabine zat al een passagier.


Om een spannender leven te leiden hoef je niets anders te doen dan te verdwijnen in dit boek. Laat je meeslepen en wees maar zeker dat je tussen elk verhaal door naar adem wilt happen en blij bent dat je weer kan terugkeren naar je hele gewone saaie voorspelbare leventje.