Categorieën
Liefde & Vriendschap Voorschriften

De ware

Een jonge vrouw trouwt met haar jeugdliefde.

Een poos later loopt ze van hem weg. Bij nacht en ontij en met een tas vol dagboeken. Een gedeeld verleden, vanuit één perspectief. Een gekleurde kijk op een breekbare zaak. Een rauwe reflectie op wat er was en op wat zij dacht dat er was.


Voorschrift

Bregje Hofstede
Drift
Das Mag, 2018
p. 17

Er was eens een winternacht. Er was een vrouw die haar huis uit wankelde, gekromd onder een veel te zware rugtas. Die vrouw ben ik. Die nacht is nu.

Ik had van alles kunnen meepakken, maar het eerste dat ik in de grijze rugtas stopte was mijn dagboek. En toen het schriftje dat vorig jaar die rol vervulde. En toen dat van het jaar daarvoor. Met elk boekje dat in de tas verdween werd duidelijker welk deel van mij ik uit dit huis wilde weghalen: niet alleen de laatste maanden, maar het afgelopen jaar en ten slotte alle jaren die we samen hadden doorgebracht. Ik bleef stapelen tot de backpack vol zat.
In de bovenste flap stak ik mijn tandenborstel, telefoon en pinpas, en ik verdween.


Dit boek sleurt je mee in een pijnlijke rollercoaster.
De eerlijkheid stemt tot nadenken.
Heeft de liefde baat bij een roze bril of zet je die beter af?

Deel je wat je aan je dagboek toevertrouwt ook met je geliefde?
Hoe naakt durf je te zijn?
Wanneer is het op?