De Boekendokter

De Boekendokter luistert naar je verhaal, leest voor en tipt boeken.

Bel tijdens het spreekuur
van 17/11 tot 10/12 of stuur een bericht wanneer je maar wil.

Gratis, voor iedereen.

Spreekuur

Misschien heb je het moeilijk. Misschien heb je nood aan een luisterend oor. Misschien zoek je een stem. Misschien verlang je naar schoonheid of troost. Misschien zoek je een boek.

De Boekendokters luisteren naar jou, lezen je een gedicht of verhaal voor en geven boekentips op maat. Als je wil, krijg je een uitgebreider voorschrift per mail. Met persoonlijk leesadvies.

Je kan bellen of het formulier invullen. 

bel 0800 11  709

Bel De Boekendokter

0800 11 709

De Boekendokter luistert van 17/11 tot 10/12.

Dinsdag van 20 tot 22 uur.
Woensdag van 14 tot 16 uur.
Donderdag van 11 tot 13 uur.

Mail De Boekendokter

Mail De Boekendokter

Je ontvangt leesadvies op maat.

Praktijk

De Boekendokters hebben hun praktijk in Bibliotheek Sint-Andries Antwerpen. Binnenkort kan je een afspraak maken voor een persoonlijk consult.

Voorschriften

Hieronder lees je alvast een paar literaire voorschriften. 
Elke week vullen we aan. 

Tropenneurasthenie

Tropen… wat? Tropenneurasthenie. Europeanen die in lang vervlogen tijden last kregen van neerslachtigheid in de tropen kregen vaak deze diagnose, vandaag noemen we het gewoon ‘heimwee’. Zo ook Anna, het hoofdpersonage uit Tropenbruid van Susan Smit. Ze gaat als Amsterdams weesmeisje haar geluk beproeven als bruid in Batavia. Wil je zelf even zwelgen in tropenkoorts—met […]

Dyslexie

Ben je dyslectisch of is er een andere reden dat lezen een hele opgave voor je is, maar je wil toch eens zonder stress een écht boek lezen? Geen prentenboek voor kinderen maar op maat van volwassenen? Dan schrijft de dokter jou graag De aankomst voor van Shaun Tan. Een beeldverhaal dat eigenlijk een ode […]

Overbeharing

Wie geplaagd wordt door overbeharing en de schaamte die dat met zich meebrengt, kan misschien troost vinden in dit allervermakelijkste boekje van Paulien Cornelisse. Alvast omwille van het feit dat het je zegt: het kan nog altijd erger, je kan ook gewoon een kortharige cavia zijn, en die kunnen pas van beharing spreken! Cavia werkt […]

Team

Boekendokter

Silvie Moors

leidt de literaire organisatie DE DAGEN. Ze begeleidt er Samen Lezen-groepen, bedenkt en coacht lees­bevorderings­­projecten en zoekt naar mooie teksten om te delen.

Boekendokter

Winny Ang

is kinder- en jeugd­psychiater en auteur van kinderboeken. Ze werkt in groepspraktijk ‘t_verhaal, bij MFC Heder en aan de Universiteit Antwerpen. Bij DE DAGEN is ze lees­groep­begeleider en geeft ze workshops rond identiteit.

BoekendOKter

Barbara Rottiers

schrijft en illustreert boeken. Ze reist met verhalen­koffers langs Brusselse scholen en met een heuse verhalen­machine door Afrika. Ook bij Radio 1—waar ze jarenlang werkte—sprak ze vaak over literatuur.

Boekenapotheker

Nils Geylen

beheert het tekstarchief van DE DAGEN en vult dat voort­durend aan met fragmenten, gedichten en verhalen uit de wereld­literatuur. Hij werkt off- en online, is onderzoeker & (bloem-) lezer en schrijft poëzie.